<< VOLVER

Makea tu vida

Tornallom

A l’Horta de València, «anar a tornallom» és ajudar-se mútuament a treballar la terra o a fer una altra faena.Es refereix a la manera natural de treballar en comunitat per a realitzar molts treballs del camp o de l’entorn rural. El tornallom requereix moltes mans, d’un treball en equip coordinat; implica molt d’aprenentatge i requereix motivació, solidaritat, cures i, sobretot, reciprocitat.

A partir d’aquest concepte, i seguint la pràctica i metodologia pròpia de Makea, per al Festival Miradors de l’Horta proposem una intervenció activa, experiencial i participativa. Durant tres setmanes, «Tornallom» ens farà partícips de la millora de la parcel·la El Barranquet, un espai d’aprenentatge i intercanvi de coneixements sobre producció agroecològica. Junt amb alumnat del Grau en Producció Agroecològica de l’Institut La Garrigosa de Meliana impulsarem un procés de construcció col·lectiva, que també ens convidarà a reflexionar sobre l’Horta i la seua importància com espai viu/productiu, i no només un paisatge per a observar.

EL EQUIPO

Makea som una cooperativa que promou el paper del disseny en les transformacions socials, fomentant el disseny obert, l’intercanvi de coneixements i la creativitat col·lectiva, aplicats a la reutilització en diferents contextos i situacions.

El nostre treball se centra en la generació d’estratègies de participació que visibilitzen la problemàtica dels residus, la conscienciació sobre l’ús dels recursos i els hàbits de consum, i la transformació de l’hàbitat en les seues múltiples dimensions (espai públic, comunitari i privat).

A través de metodologies de cocreació i disseny col·laboratiu, desenvolupem projectes, eines i processos de construcció col·lectiva, equipament d’espais, plataformes relacionals (digitals i trobades), artefactes i objectes.